Arama motoru optimizasyonu SEO nedir?

seo_linkk

Site ziyaretçiniz sitenizden faydalanamadıysa onun üç saniye veya on dakika sitenizde bulunmasının anlam farkı yoktur; bu yine de bir hemen çıkma durumudur. Yüksek hemen çıkma oranı, web sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) hızla düşmesine neden olabilecek bir kritik sorundur. Web sitenizi ziyaret eden internet kullanıcılarının hemen çıkmaması ve diğer sayfaları da gezinmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerekir. Kullanıcıların hangi sayfalarda vakit harcadığı, hangi aşamada siteden ayrıldığı, nerelere tıkladığı gibi konulara dikkat edilerek kullanıcı deneyimi iyi bir şekilde anlaşılır. Bu sayede web sitesinde yapılması gereken iyileştirme çalışmalarına ağırlık verilerek eksik noktalar tamamlanır.

Güzel içeriklerin daima herkes tarafından paylaşıldığı bilinmektedir. İnsanlar günümüzde bu konuda oldukça tembel davranmakta, bu nedenle sosyal medya paylaşım ikonlarını her daim sitenizde konumlandırınız. Bu toollar bizlere birçok ipucu sunmaktalar ancak kullanıcı görüşleri söz konusu olduğunda Google’ın algoritma odaklanmasını zor takip etmekteler. Meta etiketlerini oluştururken hem teknik bakış açısını hem de kullanıcı deneyimini göz önünde bulundurduğundan emin olmalısınız. İçeriğinizi title, description ve genel anahtar kelime yoğunluğu, görsel alt etiketleri gibi özellikleri analiz eden birçok eklenti, tool (WordPress Yoast) mevcuttur. Bunun nedeni ise; snippetların özellikleri görsel çekiciliğinin daha büyük olması ve genellikle yeterli bilgiyi sağlamasından kaynaklanmaktadır.

Google algoritma güncellemeleriyle kendisini geliştirdi ve içeriğin ne ile alakalı olduğunu kolaylıkla anlıyor. İyi yazılmış, kapsamlı ve kullanıcı dostu içeriğe sahipseniz yukarılarda yer alacaksınız. Hepimiz illa ki web sitemizde başka bir yerde yazdığımız birkaç kelimeyi, cümleyi tekrara düşebilmekteyiz. Videoyu bir endüstri uzmanı tarafından paylaşarak veya ekleyerek yayınızı daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. İçeriğinizi zenginleştirin böylelikle okuyucunun sitenizde daha uzun kalmasını sağlayabilirsiniz.

  • Örneğin; “kaban” ve “mont” olarak iki ayrı sayfanız var ve fark ettiniz ki kullanıcılar iki ürün grubuna da aynı anda incelemek istiyor.
  • Google arama sonuçlar sayfasında birçok anahtar kelime önerisi sunar.
  • Hangi SEO kurallının daha fazla katkı sağladığını hangisinin daha az katkı sağladığını uygulamalar sonucu görebiliyoruz.
  • İçeriğinizi zenginleştirin böylelikle okuyucunun sitenizde daha uzun kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • İçerik oluştururken kullanıcının aram amacını aklınızda bulundurun.
  • Aşağıdaki talimatlarımızı inceleyerek, hemen ücretsiz SEO raporunuzu alabilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Kategorisindeki Benzer Bloglarımız

SEO çalışmalarında da en iyi sonucu almak için sabırlı olmak ve arama motorunun yönergeleri doğrultusunda sitenizi optimize etmelisiniz. Kaliteli bir içerik çalışması da bunun temel taşlarından biri. Çünkü; hem arama motorunun arama yapılan kelime ile bizim içeriğimizi eşleştirmesinin yolu hem de kullanıcıları cezbetmenin ve onlara fayda sağlamanın yolu içerikten geçiyor.

Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Dergisi

Sahiplendiğimiz markanın in-house SEO ekibi olarak işi benimsiyor, kendi markamızmış gibi üstleniyor ve buna göre davranıyoruz. Sadece SEO değil, 360 derece olacak şekilde tüm Purchased links, links from the main page, mass linking – telegram @seo_linkk pazarlama faaliyetlerine dahil oluyoruz. Know-how paylaştığımız ve fikir alışverişi yaptığımız markalarımıza böylelikle çok daha çevik ve butik bir hizmet sunabiliyor, markanın menfaatini daima ön planda tutabiliyoruz. Uğur Bey ile verdiği bir eğitimde tanıştık daha sonra da çalışma fırsatı bulduk. Umarım bu profesyonel bakış açısı ve amatör ruhla ilerlerler ve biz de kendilerine yol arkadaşı olmaya devam ederiz. Yükselen rekabet ve pazar dinamikleri doğrultusunda amacımız, her zaman için müşterilerimize aradıkları ürünü, en hızlı ve en iyi fiyat avantajı ile ulaştırabilmek.

Dizinleme, bir sayfayı alma, okuma ve dizine ekleme işlemidir. Ancak, 160 + sayfa uzunluğundaki yönergeler aracılığıyla, Google’ın kaliteyi nerede görmek istediği konusunda bir fikir edinmek mümkündür. Başarılı ve sürdürülebilir SEO için, yukarıdaki rehbere ek olarak, yararlı ipuçları ve arama sonuçlarının nasıl oluşturulduğunu öğrenmek için aşağıdaki kaynakları kullanmalısınız.

  • İnternet kullanıcılarının %50’sinin bir sitenin 2 saniye veya daha kısa sürede yüklenmesini beklediği bilinmektedir.
  • Türk SEM’i daha yakından tanımak için SEO Ajansı sayfamızı inceleyebilirsiniz.
  • Ne kadar çok liste oluşturursanız iş hacminizin arttırmak için o kadar çok olanağınız olur.
  • Kullanıcılar, tarayıcı geçmişini veya yer işaretlerini kullanmak yerine, arama motorlarına direkt olarak “Facebook”,”Youtube” ya da “Google” şeklinde yazma eğilimindedirler.

Site İçi SEO Çalışmasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Detaylı açıklamasını ve nasıl yapıldığını öğrenmek için Turksem.com/seo sayfamızdan kontrol edebilirsiniz. Türk SEM uzman ekibi bazı durumlarda anlaşmalı firma içerisinde bulunur, Türk SEM personeli olarak anlaşmalı firma kadrosunda yer alır. SEO Tarihi içeriğimizde  SEO kelimesinin icadı ve eş anlamlı doğuşunu anlatmıştık.

Tekil URL’leri veya aynı yolu paylaşan grupları manuel olarak yeniden yönlendirin. Toplu yönlendirmeler için, aynı anda 500’e kadar URL’yi içe aktararak zaman kazanın veya tüm yönlendirmelerinizin bulunduğu bir CSV dosyasını dışa aktarın. Kullanıcı Deneyimi (UX) İngilizce; User Experience, Türkçe karşılığı ise “Kullanıcı Deneyimi” anlamına gelmektedir. ‘Kullanıcı Deneyimi’ne gerekli önemin verilmemesi site sahipleri veya SEO uzmanı meslektaşlarımızın yaptığı en önemli hatalardan biridir. Sadece SEO alanına yönelmek doğru bir strateji olmadığı gibi Google’ın da dikkat ettiği en önemli hususlardan biri de ‘Kullanıcı Deneyimi’dir. Özellikle e-ticaret SEO çalışmalarının bir zorunluluk olduğu alandır.

留下评论

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud